Aaltjan Evink
+31 36 522 7879

Nieuws

Beveiligingscameras beschermen bedrijfspand tegen inbraakpoging

Een interview met Van den Brink over de veiligheidsoplossingen van Veilig met IP

Onlangs hebben wij gesproken met gebouweigenaar Van den Brink, die Veilig met IP-camera’s heeft geïnstalleerd voor zijn bijgebouw, dat momenteel dienst doet als bedrijfspand. In dit interview deelt hij zijn ervaringen met Veilig met IP, bespreekt hij hoe het installatieproces is verlopen, legt hij uit hoe de camera’s hebben bijgedragen aan de verbetering van de veiligheid en hoe ze de politie hebben geholpen bij een inbraakpoging.

Vraag: Kun je jezelf even voorstellen?
Van den Brink: Natuurlijk. Samen met mijn vrouw heb ik de stap gezet van de stad naar het platteland, op zoek naar meer ruimte en vrijheid. Uiteindelijk runnen wij nu ons eigen bedrijf vanuit het bijgebouw, dat oorspronkelijk een oude schuur was die we volledig hebben getransformeerd. We zijn hier nu al 2 jaar gevestigd en zijn er erg tevreden over. In die periode hadden wij nog geen beveiligingscamera’s geïnstalleerd.

Vraag: Waarom wilden jullie camera’s?
Van den Brink: Wij wilden camera’s voor extra veiligheid, comfort en gemak bij de entree. Aanvankelijk hadden we bij de ingang van ons terrein alleen een toegangscode. Dit betekende dat we elke keer uit de auto moesten stappen om het hek te openen. Bovendien konden we van binnenuit niet zien wie er aanbelde, en de intercom was verbonden met een ouderwetse huistelefoon die aan de muur vastzat. Dit betekende dat we naar buiten moesten gaan om te zien wie er voor de deur stond. Dit was erg onhandig, vooral als we druk aan het werk waren of als het al donker was. Ook begrepen wij dat er veel inbraken in de omgeving waren, dus wilden wij zicht op het terrein krijgen.

Vraag: Hoe kwamen jullie bij Veilig met IP terecht?
Van den Brink: Via een kennis hoorden wij over Veilig met IP en de positieve ervaringen die zij hadden met hun beveiligingsoplossingen. Aangezien wij voorheen uit de stad kwamen, hadden wij nog nooit echte camerasystemen nodig gehad. Het hele principe van hek- en terreincamera’s was dus nieuw voor ons. Daarom vroegen wij om hulp bij Veilig met IP.

Vraag: Kunt u ons vertellen hoe het proces verliep van advies tot plaatsing met Veilig met IP?
Van den Brink: Eerst hebben wij onze veiligheidswensen besproken. We vonden het van belang dat het terrein en de ingang van het gebouw goed zichtbaar waren. Daarnaast wilden we ook beveiliging voor de nooduitgang aan de achterkant van het gebouw. Een ander cruciaal aspect was het gemak van toegang. We wilden systemen waarmee we niet telkens uit de auto hoefden te stappen bij aankomst. Bovendien wilden we de mogelijkheid hebben om andere belangrijke personen toegang te verlenen door hun kentekens in het systeem te registreren, zodat zij zonder gedoe naar binnen konden. Voor andere bezoekers was het plan om hen via de intercom te laten aanmelden, waardoor we hen konden zien via de camera. Op basis van onze behoeften gaf Veilig met IP advies en plaatsten ze eerst proefcamera’s. Deze proefcamera’s zijn uiteindelijk gebleven en voldeden aan onze verwachtingen.

Vraag: Wat heeft Veilig met IP uiteindelijk geplaatst?
Van den Brink: Veilig met IP adviseerde ons eerst dat voldoende verlichting essentieel is voor een goede beveiliging. Ze hebben een 360-graden camera geplaatst die het hele terrein en de voorkant van het bijgebouw kon bekijken. Ook hebben ze een intercom geïnstalleerd waarmee we nu met behulp van kenteken naar binnen kunnen. Daarnaast kunnen we met deze intercom via een code, een druppel of door aan te bellen naar binnen gaan. Als iemand aanbelt, krijgen we een melding op onze vaste en mobiele telefoons. We kunnen dan met de bezoeker praten, het hek openen en ze uiteraard zien via de camera. Hoewel we de vaste telefoons eigenlijk zelden gebruiken, omdat de mobiele app erg handig is.

Vraag: Wij hebben vernomen dat er onlangs een mislukte inbraakpoging heeft plaatsgevonden bij jullie bedrijfspand. Hoe is dat gebeurd?
Van den Brink: Ja, helaas klopt dat. Omdat wij nog steeds aan het verbouwen waren op de benedenverdieping, hadden wij nog geen aandacht besteed aan de sloten. Onze vermoedens zijn dat wij vooraf bespioneerd zijn, waardoor de indringers precies wisten hoe ze binnen moesten komen en waar de camera’s hen konden detecteren. Gelukkig hadden wij niets waardevols voor ze en zijn ze uiteindelijk vertrokken. Ze waren eigenlijk op zoek naar grasmaaiers, die ook bij onze buren waren gestolen.

Vraag: Hebben de camera’s hierbij geholpen?
Van den Brink: Het korte antwoord is ja. Hoewel wij hun gezichten niet honderd procent hebben kunnen identificeren, hebben de camera’s wel hun aanwezigheid vastgelegd. De geplaatste camera’s zijn in eerste instantie bedoeld voor de voorkant van het pand, waar voldoende licht aanwezig is, bijvoorbeeld van lantaarnpalen. Vanwege de verbouwing hadden wij nog geen verlichting aan de achterkant bij de nooduitgang, waardoor het beeld niet helemaal scherp genoeg was om de gezichten van de indringers duidelijk te zien. De indringers kwamen namelijk vanaf de achterkant via het nooduitgangshek van onze buren. Zoals ik al eerder zei, wisten ze precies waar de blinde hoeken waren en werden ze niet afgeschrikt door onze bewegingssensorlampen. Ondanks dat wij hun gezichten niet duidelijk hebben kunnen vastleggen, waren de camera’s toch zeer nuttig. We konden direct op onze telefoons de beelden terugkijken en hebben zelfs het type bus waarmee ze arriveerden kunnen identificeren via de intercom. Deze informatie hebben wij vervolgens aan de politie verstrekt.

Vraag: Hoe heeft Veilig met IP jullie hierbij ondersteund?
Van den Brink: Wat belangrijk is om te weten, is dat Veilig met IP al tijdens de eerste installatie van de camera’s adviseerde om ook een infraroodcamera aan de achterkant van het bijgebouw te plaatsen vanwege het mindere zicht daar, en ook een binnencamera. Aanvankelijk dachten wij dat dit niet nodig was, omdat we wisten dat er niets waardevols in ons gebouw lag vanwege de verbouwing. Echter, na de mislukte inbraak, hebben wij alsnog het advies van Veilig met IP opgevolgd en zijn er binnen een week camera’s geïnstalleerd.

Vraag: Begrijp ik hieruit dat de samenwerking met Veilig met IP als fijn wordt ervaren?
Van den Brink: De service van Veilig met IP gaat verder dan alleen plaatsing; zij zijn snel en adequaat in het oplossen van eventuele instellingen of andere behoeften die wij hebben, zowel met betrekking tot de mobiele app als de cameraposities. En als er een kenteken in het systeem moet worden toegevoegd, doen zij dat ook. De service gaat dus niet alleen om het installeren en ophangen van de camera’s, maar zij bieden ook goede ondersteuning, zelfs nadat alles is geïnstalleerd. Daar zijn wij erg tevreden over.

Conclusie:
Het gesprek met Van den Brink laat zien hoe Veilig met IP heeft bijgedragen aan de veiligheid van zijn bedrijfspand. Door de geïnstalleerde camera’s hebben hij en zijn vrouw meer gemoedsrust, comfort en gemak ervaren. Hoewel de camera’s niet alle details van een mislukte inbraak hebben kunnen vastleggen, waren ze nog steeds zeer waardevol en hebben ze geholpen bij het verstrekken van belangrijke informatie aan de politie. De service en ondersteuning van Veilig met IP hebben bijgedragen aan een positieve ervaring en Van den Brink is blij met de keuze voor dit beveiligingsbedrijf

Terry Verhoef

Sales en Marketing

Nieuws

Andere lezen ook

Naast de meiden van de MO17-1 en MO17-2, zijn de meiden van MO13-1 nu ook voorzien van prachtige trainingskleding van WH2A
Met trots kondigen wij de lancering aan van de nieuwe WH2A website! Ontdek nu nog gemakkelijker hoe wij u van dienst kunnen zijn.
Met trots stellen wij u Nigel Rave voor, die sinds 1 juli onze het team van WH2A versterkt als consultant.

Contact

Afspraak maken

Ook op zoek naar een passende beveiligingsoplossing voor uw bedrijf? Maak eenvoudig online een afspraak door onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Henk Paritius

Planning